Beslenme uzmanı önerdi: Kefir uzun süre tok kalmayı destekler, sahurda tüketildiğinde gün boyunca açlık hissini azaltır

Ramazan Ayında Kefir Tüketiminin Sağlığımıza Olan Faydaları

Ramazan ayında kefir tüketiminin bireye faydalarından bahseden Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Mine Özkazanç Akren, kefirin içeriğindeki probiyotikler sayesinde oldukça faydalı bir besin olduğunu belirtiyor. Ramazan ayında sindirim sağlığını destekleyen, bağışıklık sistemini güçlendiren ve tok kalmaya yardımcı olan besleyici bir içecek olarak öne çıkıyor. Kefir, içerdiği protein ve yağ sayesinde uzun süre tok kalmayı destekler. Sahurda tüketildiğinde gün boyunca açlık hissini azaltabilir.

Beslenme Uzmanı Mine Özkazanç Akren’den Ramazan Ayında Kefir Tavsiyeleri

Ramazan ayında kefir tüketiminin öneminden bahseden Uzm. Dyt. Akren, “Ramazan ayında beslenme düzeninin değişmesi, gün içinde uzun saatler aç ve susuz kalınması nedeniyle sindirim sisteminin dengelenmesi ve bağışıklık sisteminin desteklenmesi önemlidir. Kefir, içeriğindeki probiyotikler sayesinde oldukça faydalı bir besindir” diye konuştu.

Kefirin Sağlığa Faydaları:

  • Sindirim sistemini düzenler,
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir,
  • Kemik sağlığını destekler,
  • Kan şekerini dengeleyebilir,
  • Kolesterol seviyesini düzenleyebilir.

“Günlük 1-2 Bardak Tercih Edilmelidir”

Kefir tüketiminin ölçüsüne değinen Uzm. Dyt. Akren, genellikle günlük 200-400 ml (1-2 su bardağı) kefir tüketiminin önerildiğini belirtiyor. Ramazan ayında iftar ve sahurda dengeli bir şekilde tüketilmesinin daha faydalı olabileceğini vurguluyor. İftar sonrası sindirimi kolaylaştırmak ve bağırsak sağlığını desteklemek için 1 su bardağı kefir tüketilebileceği gibi sahurda tok kalmak ve susuzluğu önlemek için de 1 su bardağı kefir içilebilir.

“Sindirime İyi Gelir”

Özellikle sindirim sistemi sorunları yaşayanlar için faydalı olan kefirin, gastrit, reflü ve irritabl bağırsak sendromu gibi rahatsızlıklara iyi gelebileceği belirtiliyor. Ancak laktoz intoleransı olanların dikkat etmesi gerektiği ve küçük porsiyonlarla başlanması öneriliyor. Kefirin su oranının yüksek olması ve elektrolit dengesine katkı sağlaması da önemli bir avantajı olarak öne çıkıyor.

“Tok Kalmamızı Sağlar”

Uzm. Dyt. Akren, kefirin tokluk süresini artırabileceğini ve içeriğindeki protein ve yağ sayesinde uzun süre tok kalmaya yardımcı olabileceğini söylüyor. Ayrıca yüksek su içeriğiyle vücudun susuz kalmasını engellemeye katkıda bulunabileceğini belirtiyor. Sahurda tüketildiğinde gün boyunca açlık hissini azaltabilir.

“Bağışıklık Sistemini Güçlendirir”

Son olarak, kefirin bağışıklık sistemini desteklediğini vurgulayan Uzm. Dyt. Akren, ramazan ayında sindirimi destekleyen, bağışıklık sistemini güçlendiren ve tok kalmaya yardımcı olan besleyici bir içecek olduğunu belirtiyor. Ancak hassas mide ve bağırsaklara sahip olan bireylerin diyetisyen kontrolünde tüketmeleri öneriliyor.

Related Posts

D vitamini deponuz boş kalmasın

D vitamini, kas ve kemiklerin dostu olarak bilinse de kalp-damar sisteminden belleğe bağışıklık sisteminden 
kanser riskini azaltmaya kadar vücuda çok yönlü fayda sağladığını vurgulayan İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Osman “D vitamini eksikliği ülkemizde yaygın bir sorun. Dolayısıyla ciddiye alınmalıdır” uyarısında bulundu.

Yavaş yavaş ilerler, ilk belirtiyi bacaklarda gösterir! Bu semptoma dikkat

İnsanların %13’ü kalp rahatsızlıklarının sadece ileri yaşlarda görüleceği yanılgısına sahip olsa da kalp sağlığı her yaşta insanı etkileyen bir problemdir. İngiltere’deki Spire Bushey Hastanesi’nde görev yapan Kardiyolog Dr. Ameet Bhakai de kalp sağlığı konusunda hafife alınan bir belirtiye dikkat çekti.

Kanserle mücadelede gizli güç!

Kemoterapi sonrası zihin bulanıklığı, kalp çarpıntısı ya da sinir ucu hasarları yaşayan milyonlarca hasta için umut verici bir gelişme var: Egzersiz. Bilim insanları bu basit alışkanlığın tedavi sürecini nasıl değiştirdiğini açıkladı.

Tavuk ve yumurtada doğru bilinen yanlışlar: Tavuklar neden 42 günde büyüyor?

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Canan Kop Bozbay, tavuk eti ve yumurtasına dair kamuoyunda sıkça dile getirilen yanlış bilgilere bilimsel açıklamalarla yanıt verdi.

Deprem kadar tehlikeli! Panik hali yaralanmalara neden oluyor

Depremde fiziksel güvenliğiniz kadar sakinliğinizi ve ruh sağlığınızı korumanız da hayati önem taşıyor. Uzm. Psikolog Tuğçe R. Tuncel Dursun, deprem anında yaşanan panik halinin nasıl kontrol altına alınabileceğine dair önemli bilgiler verdi.

Uzman uyardı: ‘Güneş ışınlarından her mevsim korunulmalı’

Deri ve Zührevi Hastalıklar Uzmanı Dr. Bita Kavuncu, güneş ışınlarının yılın her döneminde cilt üzerinde olumsuz etkiler yaratabileceğini belirterek, “Güneş kremi yalnızca yazın değil, güneş ışınlarının etkili olduğu her mevsimde kullanılmalıdır” dedi.