Yurt dışı sitelerinden alışverişlerde kişisel bilgi paylaşımına dikkat

İnternet Alışverişlerinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Uzmanlar, Kovid-19 salgını sonrasında e-ticaret sitelerinden alışverişlerin arttığını ve alışveriş kültürünün teknolojinin gelişmesiyle yavaş yavaş bu platformlara kaydığını belirtiyor.

Alışveriş yaparken kişisel bilgilerin ele geçirilmesi ve dolandırıcılık konularında uyarılarda bulunan uzmanlara göre, yurtiçi ve yurtdışı e-ticaret sitelerinden alışveriş yaparken dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar bulunuyor.

Yurtiçi alışverişlerde, sitenin güvenilirliğini kontrol etmek için Ticaret Bakanlığı tarafından verilen güven damgasına sahip olup olmadığına bakılması gerekiyor. Ayrıca sitenin uzantısını ve adını kontrol etmek de önemli. Yurtdışı alışverişlerde ise daha dikkatli olunması gerektiği vurgulanıyor. Yabancı merkezli sitelerde herhangi bir temsilci bulunmadığı için sorunlarla karşılaşıldığında muhatap bulunamıyor.

Fiyatların cazip olabileceğine dikkat çeken uzmanlar, tüketicilerin kar etme çabalarıyla daha büyük zararlara uğramamaları için dikkatli olmaları gerektiğini belirtiyor.

“Yurt dışı alışveriş sitelerine yönelik düzenlemeler yapıldı”

Bu konuda açıklama yapan Türkiye Bilişim Derneği (TBD) Başkanı Kenan Altınsaat ise, internet üzerinden yapılan işlemlerin kalıcı olduğunu ve kişisel bilgi ve banka bilgilerinin paylaşıldığı sitelerde vatandaşların çok dikkatli olmaları gerektiğini söyledi. Özellikle Çin merkezli sitelerde karşılaşılan zararların giderilmesinin zor olduğuna dikkat çekti.

Related Posts

Asgari ücret ara zammında son durum

2025 yılı Ocak ayında asgari ücrete yapılan yüzde 30’luk büyük bir artışla, net tutar 22 bin 104 TL’ye yükselmişti. Yılın ilk yarısı biterken, asgari ücrette Temmuz ayında yapılacak olası ara zamla ilgili gelişmeler merakla takip ediliyor. Üretimden tüketime birçok kalemi doğrudan etkileyen bu zam, ekonominin gidişatını da önemli ölçüde şekillendirecek. Peki, Temmuz ayında asgari ücrete yeni bir zam yapılacak mı?

Birinci yılın sonunda NESİL

Birinci yılı bitirince, elde edilen sonuç ve tecrübenin verdiği birikimle “Nesil Bir Yaşında” başlıklı bir yazı yazmış, tepkiler ile bunlara karşı tavrımızı şöyle ifade etmiştik: NESİL BİR YAŞINDA Dergimiz bir neslin hem mektebi hem de mesaj vasıtası olmak niyetiyle, bir yıl önce neşir hayatına girmiştir. Derginin kurucuları, bu Nesil deryasından bir avuç idi; niyetleri dağılan, birbirinden habersiz kalan kolları dergi vasıtasıyla bağlamak, bir kalbe bağlı damarlar haline getirmekti. Kalp İslâm

Devlet TOKİ’yi faize gömdü

Kamu kurumları arasındaki yüksek faiz anlaşmalarına tepki gösteren CHP’li Deniz Yavuzyılmaz, “Anaparanın yüzde 80’ini faiz olarak ödeyecek. Bu nasıl bir hesap ama böyle anlaşma yapılmış” dedi.

Kamu ihalelerinde yeni dönem: 1 Ağustos’ta başlıyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, milletvekillerinin kamu ihaleleri ile ilgili yazılı soru önergelerine cevap verdi. Türkiye Gazetesi’nde yer alan habere göre Bakan Şimşek, kamu ihalelerinde; tekliflerin gönderilmesi, aşırı düşük teklif …

Malezya ekonomisi ilk çeyrekte yavaşladı: Cari fazla endişelendiriyor

Malezya’nın Gayri Safi Yurtiçi Hasılası (GSYH) ilk çeyrekte yıllık bazda yüzde 4,4 artış gösterdi. Malezya İstatistik Ofisi’nin yayımladığı verilere göre, bu büyüme önceki çeyrekte revize edilerek yüzde 4,9’dan yüzde 4,4’e düştü. Böylece Malezya …

Genç işsizliği alarmda: 10 gençten 6’sı istihdama katılamıyor!

Gençlerin çalışma hayatına katılımında yaşanan zorluklar, işsizlik ve güvencesiz çalışma koşulları emekçiler için büyük sorun oluşturuyor. DİSK/Genel-İş’in hazırladığı rapor, bu sorunların çözümü için emekten yana politikalar gerektiğini vurguluyor.