Uydu görüntüleri ortaya çıktı! Kuzey Kore’nin en büyük savaş gemisi

Kuzey Kore’nin Yeni Savaş Gemisi Uydu Görüntüleriyle Ortaya Çıktı

Kuzey Kore‘nin son dönemde inşa ettiği yeni savaş gemisi hakkında çarpıcı bilgiler gün yüzüne çıktı. Uydu görüntülerine yansıyan bilgilere göre gemi, ülkenin deniz filosundaki diğer gemilere göre iki katından daha büyük bir boyuta sahip.

Bağımsız uydu sağlayıcıları Maxar Technologies ve Planet Labs tarafından 6 Nisan tarihinde çekilen görüntülerde, Kuzey Kore’nin batı kıyısında, başkent Pyongyang’ın yaklaşık 60 kilometre güneybatısındaki Nampo tersanesinde inşa halinde olan gemi net bir şekilde görülüyor. Analistlere göre, gemi dikey fırlatma tüplerinde füze taşımak üzere tasarlanmış bir güdümlü füze fırkateyni (FFG) olup, silah ve diğer iç sistemlerinin inşaatı devam ediyor.

140 Metre Uzunluğunda

Stratejik ve Uluslararası Çalışmalar Merkezi tarafından yapılan analize göre, geminin yaklaşık 140 metre uzunluğunda olması, Kuzey Kore’nin ürettiği en büyük savaş gemisi olduğunu gösteriyor. Amerika Birleşik Devletleri Donanması’nın Arleigh Burke sınıfı destroyerleri ise yaklaşık 153 metre uzunluğunda iken, inşa halindeki Constellation sınıfı fırkateynleri 151 metre uzunluğunda olacak.

“MOSKOVA TEKNOLOJİ SAĞLIYOR OLABİLİR”

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un’un silahlı kuvvetleri modernize etme çabaları sürerken, ülke Rusya ile yakınlaşarak yeni teknolojilere erişim sağlayabilir. Güney Koreli emekli bir amiral olan Kim Duk-ki, Moskova’nın fırkateynin füze sistemleri için teknoloji sağlamış olabileceğini belirtti.

Modern Donanma Silahlarıyla Donatılmış Olabilir

KCTV videosunda yer alan görüntüler, geminin çeşitli füzeleri ateşleyebilecek dikey fırlatma hücreleri gibi modern donanma silahlarına sahip olabileceğini gösteriyor. Ayrıca gemide, tehditleri izleyebilen aşamalı dizi radarları ile donatılmış gibi görünüyor. Analistler, Rusya’nın gemiye füze teknolojisi sağladığını tahmin ediyor.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır

Related Posts

Kepez’den çocuklara bilim dolu tatil

Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, yaz döneminde çocuklara bilimle dolu bir tatil fırsatı sunan Antalya Bilim Merkezi’ni ziyaret etti. Tematik Bilim Kampı kapsamında devam eden atölye çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Kocagöz, “Kepez bilimle …

Güneş Sistemi’ne giren gizemli bir cisim keşfedildi!

Güneş Sistemi’nde şu sıralar son derece ilginç bir misafirimiz var. Uzmanların gözlemlerine göre yıldızlararası uzaydan gelmiş olabileceğini düşünülen bu gizemli cismin araştırılması için yoğun bir mesai harcanıyor. Eğer tahminler doğru çıkarsa, bu cisim tarihte tespit edilen ve sistemimize giren üçüncü yıldızlararası ziyaretçi olacak.

OpenAI’ın yapay zeka cihazı davalık oldu

Yapay zekâ devi OpenAI ile iPod ve iPhone gibi ürünlerin efsanevi tasarımcısı Jony Ive’ın donanım girişimi io, geliştirdikleri yeni cihaz nedeniyle bir ticari marka davasının tarafı oldu. Google destekli bir başka donanım girişimi olan iyO, OpenAI ve io’yu marka ihlaliyle suçlayarak mahkemeye başvurdu. Davaya dair sunulan belgeler, OpenAI’ın planladığı ilk donanım ürünüyle ilgili bugüne kadar gün yüzüne çıkmamış detayları ortaya koydu.

Samsung, Apple’ın yolundan gidiyor

Samsung, 2026 yılından itibaren bazı özellikleri ücretli olarak sunmaya başlayacak. Bunun başında belirli sağlık verileri ve özellikleri var.

Threads spoiler metin özelliğini test ediyor

Meta’nın yükselişteki mikroblog platformu Threads, kullanıcıların uzun süredir beklediği bir özelliği test sürecine aldı: spoiler metin. Meta CEO’su Mark Zuckerberg’in kişisel hesabından yaptığı duyuruyla birlikte, içeriklerin belirli kısımlarını …

Hobbit dişlerindeki çukurlar insanlık tarihine ışık tutabilir

Bilim insanları, bazı eski insan türlerinin diş minesinde görülen ilginç çukur kümelerinin, aslında genetik bir özellik olabileceğini keşfetti. Bu çukurlar, insan soy ağacındaki gizli bağlantıları ortaya çıkarabilir.