TÜBA-TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülü başvuruları başladı

TÜBA-TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri Başvuruları Devam Ediyor

Türkiye Bilimler Akademisinin (TÜBA) doktora tezlerini ödüllendirmek amacıyla 2021’de başlattığı “TÜBA-TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri” için başvurular devam ediyor. Bu ödüller için son başvuru tarihi 3 Mart olarak belirlendi.

Yapılan açıklamada, 2025 TÜBA-TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri için başvuruların başladığı belirtildi.

Programa, 2023 ve 2024 yıllarında savunma sürecini tamamlayan, Türkiye’den kaynaklanan özgün konularda hazırlanmış doktora tezleri kabul edilecek. Başvurular “www.t3kys.com” internet sitesi üzerinden gerçekleştirilebilecek.

Başvurular bireysel olarak yapılabileceği gibi, TÜBA üyeleri ile Yükseköğretim Kurulu (YÖK), TÜBİTAK, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) ve üniversite rektörlüklerinin önerileri de dikkate alınacak. Başvuru detaylarına “www.tuba.gov.tr” adresinden ulaşılabileceği belirtildi.

Büyük Ödül: 100 Bin Lira

TÜBA tarafından verilen ödüller, Fen ve Mühendislik Bilimleri, Sağlık ve Yaşam Bilimleri, Sosyal ve Beşeri Bilimler ile Temel Bilimler olmak üzere 4 ana kategoride sunuluyor.
Bu yılın ödüllerinde birinci olan tez sahibine 100 bin lira, ikinciye 80 bin lira, üçüncüye ise 65 bin lira verilecek. Ödüller, teknoloji, yapay zeka, otonom sistemler gibi TEKNOFEST’in öncelikli alanlarına odaklanan doktora tezlerini teşvik etmeyi amaçlıyor.

Milli Teknoloji Hamlesi ile bağlantılı konular da ödül programının odak noktaları arasında bulunuyor.

“Ödüller Bilimsel Gelişimimize IVME Kazandırıyor”

TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker, ödüllerin Türkiye’nin bilimsel gelişimine önemli katkılar sağladığını belirtti. Nitelikli insan kaynağının teknolojik bağımsızlık için kritik olduğuna dikkat çeken Şeker, ödüllerin genç bilim insanlarını desteklemeyi ve araştırma ekosistemine katkı sağlamayı hedeflediğini söyledi.

Ülkemizin bilimsel ilerlemesine destek olan bu ödüller, uluslararası standartlarda nitelikli çalışmaların teşvik edilmesi açısından büyük bir öneme sahip. (AA)

Related Posts

Bu kan grubu dünyada sadece bir kişide var: İşte o kan grubunu ortaya çıkaran gizem

Fransız bilim insanları, sıradan bir kan testi sırasında dünyanın en yeni ve en nadir kan grubunu keşfetti. “Gwada-negatif” adı verilen bu yeni kan grubu, Guadeloupe’dan bir kadında bulundu ve dünyada bilinen tek taşıyıcısı şu anda bu kadın.

Türk akademisyenden büyük başarı! Arılardan ilham aldı NATO’dan ödülü kaptı

AKSARAY / METİN KURT Dünyanın dört bir yanından 80’e yakın firmanın katıldığı ve savunma-güvenlik alanlarında çığır açan yenilikçi projelerin değerlendirildiği “NATO Innovation Hackathon 2025” yarışması kapsamında STRIKE isimli İHA modülü …

Kepez’den çocuklara bilim dolu tatil

Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, yaz döneminde çocuklara bilimle dolu bir tatil fırsatı sunan Antalya Bilim Merkezi’ni ziyaret etti. Tematik Bilim Kampı kapsamında devam eden atölye çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Kocagöz, “Kepez bilimle …

Güneş Sistemi’ne giren gizemli bir cisim keşfedildi!

Güneş Sistemi’nde şu sıralar son derece ilginç bir misafirimiz var. Uzmanların gözlemlerine göre yıldızlararası uzaydan gelmiş olabileceğini düşünülen bu gizemli cismin araştırılması için yoğun bir mesai harcanıyor. Eğer tahminler doğru çıkarsa, bu cisim tarihte tespit edilen ve sistemimize giren üçüncü yıldızlararası ziyaretçi olacak.

OpenAI’ın yapay zeka cihazı davalık oldu

Yapay zekâ devi OpenAI ile iPod ve iPhone gibi ürünlerin efsanevi tasarımcısı Jony Ive’ın donanım girişimi io, geliştirdikleri yeni cihaz nedeniyle bir ticari marka davasının tarafı oldu. Google destekli bir başka donanım girişimi olan iyO, OpenAI ve io’yu marka ihlaliyle suçlayarak mahkemeye başvurdu. Davaya dair sunulan belgeler, OpenAI’ın planladığı ilk donanım ürünüyle ilgili bugüne kadar gün yüzüne çıkmamış detayları ortaya koydu.

Samsung, Apple’ın yolundan gidiyor

Samsung, 2026 yılından itibaren bazı özellikleri ücretli olarak sunmaya başlayacak. Bunun başında belirli sağlık verileri ve özellikleri var.