Tek Yaptığınız Şeyin Ekrandaki Muza Tıklamak Olduğu “Banana” İsimli Oyun, Steam’in En Çok Oynananlar Listesine Girdi

Steam, on binlerce oyuna ev sahipliği yapıyor. Bu nedenle de platformda AAA oyunlardan küçük oyunlara kadar birçok yapıma rastlayabiliyoruz. Bazen de hiç aklınıza gelmeyecek oyunlar birden popülerleşiyor.

Şimdi de bunlardan biri yaşanıyor. Banana ismi verilen bir tıklama oyunu Steam’de en çok oynanan oyunlar arasına girmeyi başardı. Öyle ki şu anda bile binlerce insan bu oyunu oynuyor.

Tek yaptığınız şeyin ekrana tıklamak olduğu Banana, 137 bin oyuncuya kadar ulaştı

Yukarıdan da görebildiğiniz gibi Banana’nın bu haberin yazıldığı sırada 131 binden fazla eş zamanlı oyuncusu var. Son 24 saat rekorunun ise 137 bin 817 oyuncu olduğunu görebiliyoruz. Bu sayı, Banana için aynı zamanda tüm zamanların rekoru. Karşılaştırma yapacak olursak Elden Ring’in 93 bin, Helldivers 2’nin 43 bin, Call of Duty’nin 82 bin oyuncusu var. Yani birçok popüler yapımı geride bırakmış durumda.

Tabii ki bu oyuncu sayısı, en çok oynanan 10 oyun arasına girmeyi bile başarmasını sağladı. Banan, şu anda GTA V’in hemen altında en çok oynanan 10’uncu oyun konumunda bulunuyor.

Banana, nisan ayında çıkış yapan bir tıklama oyunu. Tamamen ücretsiz olan bu oyunda ekranda bir tane muz yer alıyor. Siz de sürekli olarak sonsuza kadar muza tıklıyorsunuz. Tıklama sayınız da gösteriliyor. Bu kadar basit bir oyun, kısa sürede Steam’de çok popüler olmayı başarmış. Oyunun Steam sayfasına buradaki bağlantı üzerinden ulaşabilirsiniz.

Ancak Eurogamer, Banana’nın düz bir idle oyun olmadığını söylüyor. Buna göre yapım, oyuncuların, belli aralıklarla Steam pazar yerinde satabilecekleri muzlar toplamasına olanak tanıyor. Farklı tiplere sahip bu muzların, 250 dolara kadar ulaşabildiği bile belirtilmiş.

Banana’nın oynanış videosu:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x