Negatif ve Pozitif Kan Grupları Arasında Zeka Farkı Bulundu

Birçoğumuz kan grubumuzu ehliyet ya da sağlık işlemleri için öğreniriz. Düzenli bir kan bağışçısı değilseniz ve ciddi bir sağlık sorunu yaşamadıysanız, kan grubuyla bugüne kadar doğrudan bir ilişkiniz hiç olmamış olabilir.

Ancak bilim insanları, kan gruplarının öneminin bunlardan ibaret olmadığı görüşünde. Geçtiğimiz yıllarda Japonya’da yapılan araştırmalarda kan gruplarına göre farklı karakteristik özellikler atfedilirken, hazırlanan son araştırma raporunda kanımızın Rh değerine göre zeka seviyemizde değişiklikler olabileceği belirtildi.


BU KAN GRUBUNA SAHİP KİŞİLER DAHA ZEKİ OLUYOR

Öncelikle bilmek gerekir ki bu araştırmada kurulan zeka ve kan grubu arasındaki bağlantı, insanların zannettiği kadar kuvvetli değil. Bu nedenle dünya üzerindeki tüm kan gruplarından binlerce dahi çıkmıştır. Mevcut olan 8 kan grubu, 4 pozitif ve 4 negatif gruba ayrılıyor.

Bugüne kadar kan üzerine yürütülen çalışmalarda genellikle kan grubu merkeze alınırken, son araştırmada Rh değerleri üzerinden katılımcılar ayrıştırıldı. Kırmızı kan hücrelerimizde Rh0(D) isimli antijeninin varlığına göre kanımız pozitif ya da negatif olarak belirlenir. Kırmızı kan hücreleri bu antijeni içeren kişiler Rh+ yani pozitif, olmayanlar ise Rh- yani negatif olarak sınıflandırılır.

KAN GRUBU NEGATİF OLANLAR DAHA YÜKSEK ZEKAYA SAHİP

Dünya üzerinde yaşayan insanların büyük bölümü ‘pozitif’ kan gruplarına sahip. Türkiye’de ve dünyada en yaygın olan kan grubu A rh+ olurken, incelemeler pratik ve kavramsal zeka seviyelerinin negatif kan gruplarında belirgin şekilde daha yüksek olduğunu ortaya koydu.

Ancak yapılan araştırmanın 2 bin 650 kişi ile sınırlı olması ve farklı araştırmalar ile desteklenmiyor oluşu, bu sonucu oldukça şüpheli hale getiriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x