Kanser hastalarına ‘Boğaz turlu’ moral!

Erdoğan DEMİR / EDİRNE (İGFA) – İstanbul’da 2024 yılında kurulan ve henüz yeni bir vakıf olmasına rağmen yaptıkları etkinliklerle dikkat çeken Dünya Kanser Vakfı (DÜKAV), etkinlikleriyle dikkat çekiyor. Mütevelli Heyeti Başkanlığını Keşanlı Azize Kiracı Öztürk ve Başkan Yardımcılığını yine Keşanlı Engin Doğru’nun yürüttüğü vakıf, kanser hastalığına moral olmak adına boğaz turu düzenlediler.

Kanserin günümüzde en büyük sağlık tehditlerinden birisi olmaya devam ettiğini belirten DÜKAV Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Engin Doğru; “Son yıllarda kanser vakalarında artış gözlemleniyor.

Yaşam süresinin uzaması, çevresel faktörler, sağlıksız beslenme ve stres gibi unsurlar bu hastalığın yaygınlaşmasına sebep oluyor. Özellikle sigara ve alkol kullanımı, hareketsiz yaşam tarzı ve işlenmiş gıdalar kanser riskini artırıyor.

Ancak uzmanlar, sağlıklı bir yaşam tarzıyla kanser riskinin azaltılabileceğini belirtiyor. Düzenli fiziksel aktivite, dengeli beslenme, zararlı alışkanlıklardan uzak durma ve düzenli sağlık kontrolleri hastalıktan korunmada büyük önem taşıyor” dedi.

Related Posts

D vitamini deponuz boş kalmasın

D vitamini, kas ve kemiklerin dostu olarak bilinse de kalp-damar sisteminden belleğe bağışıklık sisteminden 
kanser riskini azaltmaya kadar vücuda çok yönlü fayda sağladığını vurgulayan İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Osman “D vitamini eksikliği ülkemizde yaygın bir sorun. Dolayısıyla ciddiye alınmalıdır” uyarısında bulundu.

Yavaş yavaş ilerler, ilk belirtiyi bacaklarda gösterir! Bu semptoma dikkat

İnsanların %13’ü kalp rahatsızlıklarının sadece ileri yaşlarda görüleceği yanılgısına sahip olsa da kalp sağlığı her yaşta insanı etkileyen bir problemdir. İngiltere’deki Spire Bushey Hastanesi’nde görev yapan Kardiyolog Dr. Ameet Bhakai de kalp sağlığı konusunda hafife alınan bir belirtiye dikkat çekti.

Kanserle mücadelede gizli güç!

Kemoterapi sonrası zihin bulanıklığı, kalp çarpıntısı ya da sinir ucu hasarları yaşayan milyonlarca hasta için umut verici bir gelişme var: Egzersiz. Bilim insanları bu basit alışkanlığın tedavi sürecini nasıl değiştirdiğini açıkladı.

Tavuk ve yumurtada doğru bilinen yanlışlar: Tavuklar neden 42 günde büyüyor?

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Canan Kop Bozbay, tavuk eti ve yumurtasına dair kamuoyunda sıkça dile getirilen yanlış bilgilere bilimsel açıklamalarla yanıt verdi.

Deprem kadar tehlikeli! Panik hali yaralanmalara neden oluyor

Depremde fiziksel güvenliğiniz kadar sakinliğinizi ve ruh sağlığınızı korumanız da hayati önem taşıyor. Uzm. Psikolog Tuğçe R. Tuncel Dursun, deprem anında yaşanan panik halinin nasıl kontrol altına alınabileceğine dair önemli bilgiler verdi.

Uzman uyardı: ‘Güneş ışınlarından her mevsim korunulmalı’

Deri ve Zührevi Hastalıklar Uzmanı Dr. Bita Kavuncu, güneş ışınlarının yılın her döneminde cilt üzerinde olumsuz etkiler yaratabileceğini belirterek, “Güneş kremi yalnızca yazın değil, güneş ışınlarının etkili olduğu her mevsimde kullanılmalıdır” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir