İbrahim Oktugan’ın son anları

Okul müdürünü öldüren Y.K; silahı 10 bin liraya 4 Mayıs’ta Gaziosmanpaşa’da Mehmet K. adlı bir kişiden aldığını belirterek; “Kimseye bir şey söylemeden hızlı bir şekilde müdürün odasına geçtim. Amacım ayaklarından vurmaktı ama bir anda kolunu havaya kaldırınca bana vuracağını düşünerek koluna doğru ateş ettim.

Sabah’tan Yunus Emre Kavak ve Ceyda Karaaslan’ın haberine göre, 2 mermim vardı, 2’si de karnına geldi. Bana saldıracağını düşünerek ateş ettim. Benim amacım öldürmek değildi, dövmekti. Eve geçtim ve börek götürdüm. Üzerimi değiştirdim. Bir süre sonra da silahı ve telefonumu Alibeyköy Barajı’na attım” ifadelerini kullandı.

SİLAHI SATAN KİŞİLER İÇİN ARAMA ÇALIŞMALARI

Öte yandan; savcılık talimatı doğrultusunda çocuğun silahı satın alan kişinin tespit ve yakalama çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.

İbrahim Oktugan’ın yaşamını yitirdiği saldırıya toplumun her kesiminden olduğu gibi bilhassa meslektaşlarından büyük tepki var… Eğitimde şiddete karşı tepkilerini dile getirmek isteyen 10 eğitim sendikasına üye öğretmenler, dün bir günlük iş bırakma eylemi yaptı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) grev nedeniyle okulların tatil edilmeyeceğini açıklamasa da öğretmenlerin okula gelmeyeceğini öğrenen veliler, çocuklarını okula göndermedi.

ÖĞRETMENLER GREVDE

Greve katılmayan öğretmenlerin öğrencileri de okula gelmedi. Türkiye genelindeki birçok okulda dersler boş geçti. Bazı okullara yalnızca 3-4 öğrenci geldi. Greve katılmayan öğretmenler dersleri bu öğrencilerle yaptı.

patronlardunyasi.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ff