Havalar soğudu, talep arttı: Fazla kurutulmamış olanları tüketin

Kış Çaylarına Talep Artı!

Soğuk hava koşullarıyla birlikte kış çaylarına olan ilginin arttığı biliniyor. Uzmanlar, fazla kurutulmamış bitki çaylarının tüketilmesini öneriyor.

Yozgat’ta aktarlık yapan Yakup Yılmaz, havaların soğumasıyla birlikte kış çaylarına talebin yükseldiğini belirtti. C vitamini deposu olan ıhlamur, kuşburnu, adaçayı gibi bitkileri öneren Yılmaz, bağışıklık sistemini güçlendiren bitkilerin daha çok tercih edildiğini vurguladı.

Yılmaz, adaçayı, ıhlamur, altın otu, ebegümeci, karanfil gibi farklı karışık kış çayı çeşitleri bulunduğunu ve hastalık türüne bağlı olarak önerilen bitkilerin değişebildiğini belirtti. Örneğin, boğaz ağrısı şikayeti olanlara ebegümeci ve adaçayı tüketmelerini tavsiye ettiklerini ve boğazdaki iltihabı aldığını söyledi. Kuvvetli öksürük şikayeti olanlara ise ayva yaprağını önerdiklerini belirtti. Soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyonlar için ise ıhlamur ve kuşburnu önerdiklerini vurguladı.

“Bitkilerin Dozajına Dikkat!”

Yılmaz, her bitkinin uygun dozda kullanılması gerektiğine dikkat çekerek, “Bitkiler gereğinden fazla kullanıldığında mide ve bağırsak rahatsızlıklarına neden olabilir. Bu nedenle belirli bir süre için ölçülü bir şekilde kullanılmalı ve vücudun dinlendirilmesi gerekmektedir” dedi.

“Ihlamurun Kilosu 2 Bin Lira!”

Bitki çaylarının kilo ya da küçük paketler halinde satıldığını belirten Yılmaz, fazla kurutulmamış bitki çaylarının tercih edilmesi gerektiğini belirtti. “Ihlamurun kilosu 2 bin lira, kuşburnunun ise 200 lira olduğunu” söyleyen Yılmaz, paketli kış çaylarının ise 60 ila 90 lira arasında değiştiğini belirtti. Ayrıca, geçtiğimiz dönemlerde yaşanan yangınlar nedeniyle ıhlamur ağaçlarının zarar gördüğünü ve bu durumun ıhlamurun fiyatının astronomik şekilde artmasına neden olduğunu ifade etti. Bu durumun vatandaşları daha küçük paketler halinde alıma yönlendirdiğini sözlerine ekledi.

Related Posts

D vitamini deponuz boş kalmasın

D vitamini, kas ve kemiklerin dostu olarak bilinse de kalp-damar sisteminden belleğe bağışıklık sisteminden 
kanser riskini azaltmaya kadar vücuda çok yönlü fayda sağladığını vurgulayan İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Osman “D vitamini eksikliği ülkemizde yaygın bir sorun. Dolayısıyla ciddiye alınmalıdır” uyarısında bulundu.

Yavaş yavaş ilerler, ilk belirtiyi bacaklarda gösterir! Bu semptoma dikkat

İnsanların %13’ü kalp rahatsızlıklarının sadece ileri yaşlarda görüleceği yanılgısına sahip olsa da kalp sağlığı her yaşta insanı etkileyen bir problemdir. İngiltere’deki Spire Bushey Hastanesi’nde görev yapan Kardiyolog Dr. Ameet Bhakai de kalp sağlığı konusunda hafife alınan bir belirtiye dikkat çekti.

Kanserle mücadelede gizli güç!

Kemoterapi sonrası zihin bulanıklığı, kalp çarpıntısı ya da sinir ucu hasarları yaşayan milyonlarca hasta için umut verici bir gelişme var: Egzersiz. Bilim insanları bu basit alışkanlığın tedavi sürecini nasıl değiştirdiğini açıkladı.

Tavuk ve yumurtada doğru bilinen yanlışlar: Tavuklar neden 42 günde büyüyor?

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Canan Kop Bozbay, tavuk eti ve yumurtasına dair kamuoyunda sıkça dile getirilen yanlış bilgilere bilimsel açıklamalarla yanıt verdi.

Deprem kadar tehlikeli! Panik hali yaralanmalara neden oluyor

Depremde fiziksel güvenliğiniz kadar sakinliğinizi ve ruh sağlığınızı korumanız da hayati önem taşıyor. Uzm. Psikolog Tuğçe R. Tuncel Dursun, deprem anında yaşanan panik halinin nasıl kontrol altına alınabileceğine dair önemli bilgiler verdi.

Uzman uyardı: ‘Güneş ışınlarından her mevsim korunulmalı’

Deri ve Zührevi Hastalıklar Uzmanı Dr. Bita Kavuncu, güneş ışınlarının yılın her döneminde cilt üzerinde olumsuz etkiler yaratabileceğini belirterek, “Güneş kremi yalnızca yazın değil, güneş ışınlarının etkili olduğu her mevsimde kullanılmalıdır” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir