Hastaların yarısı farkında değil! Onlardan biri olabilir misiniz?

Yüksek Tansiyon Hakkında Prof. Dr. İlhan Gölbaşı’ndan Uyarı

Prof. Dr. İlhan Gölbaşı, Türkiye’de yüksek tansiyon hastalığının yaygınlığının %40-50 arasında olduğunu belirtti.

Gölbaşı, yüksek tansiyon hastalarının %50’sinin durumlarının farkında olmadığını ve teşhis konulmuş kişilerin %50’sinin ise tansiyon ilacı kullanmadığını ifade etti. Ayrıca tansiyon ilacı kullanan hastaların da yaklaşık %50’sinin yeterli dozda ilacı kullanmadığını vurguladı.

Riskler ve Belirtiler

Yüksek tansiyonun ciddi komplikasyonlara yol açabileceğini belirten Prof. Dr. Gölbaşı, beyin kanaması, inme, kalp yetmezliği, akut kalp krizi gibi yaşamı tehdit eden sonuçlarla karşılaşabileceğimizi ifade etti.

Tansiyon hastalığının genellikle 40’lı yaşlardan sonra belirginleşmeye başladığını belirten Gölbaşı, sık baş ağrısı ve sırt ağrısının yüksek tansiyonun belirtileri olduğunu söyledi.

Önemli Uyarı

Yüksek tansiyon hastalarının herhangi bir belirti göstermemesi durumunda dahi rutin muayenelerde hastalığın teşhis edilebileceğini açıklayan Gölbaşı, herkesin düzenli olarak tansiyonunu kontrol ettirmesi gerektiğini belirtti.

Prof. Dr. İlhan Gölbaşı’nın uyarısına göre, her yaşta herkesin düzenli tansiyon ölçümleri yaptırması ve tedaviye uyum sağlaması hayati öneme sahiptir.

Related Posts

İSTAHED’den Sağlık Bakan Yardımcısına yanıt: Tükenmişliğimizi övünç vesilesi yapamazsınız

İstanbul Aile Hekimliği Derneği, Sağlık Bakan Yardımcısı Şuayip Birinci’nin, “Hekimlerimiz OECD ortalamasının iki katı hasta bakıyor” sözlerine tepki gösterdi.

Kahveye protein tozu atıp içiyorlar! Jet hızıyla yayıldı: ‘İlk sinyali böbrek ve kalpte verir’

Protein tozunun ne kadar doğru kullanıldığı hâlâ tartışma konusuyken, sade kahveyle karıştırılarak hazırlanan ‘Proffee’ akımı tüm dünyada hızla yayıldı. Sosyal medyada farklı tariflerle paylaşım rekorları kıran bu trend, özellikle sabah aç karnına tüketilmesiyle dikkat çekiyor. Ancak uzmanlar, bu popüler içeceğin sanıldığı kadar masum olmadığını söylüyor.

Kene Kaynaklı Hastalıklar Nelerdir?

Kene kaynaklı hastalıklar hakkında açıklama yapan uzmanlar, kenenin yol açtığı hastalıkların artmaya başladığını söyledi. 

Kendinizi yorgun ve halsiz mi hissediyorsunuz? İşte nedeni

Modern yaşamın temposunun, yorgunluk ve halsizlik gibi şikayetleri yaygınlaştırdığını belirten Prof. Dr. Murat Baş, bu belirtilerin altında magnezyum eksikliğinin yatabileceğini anlattı.

Baş ağrısının yeri, nedenini ele veriyor

Baş ağrısı nedeninin başladığı bölgeye göre değiştiğini belirten Prof. Dr. Derya Uludüz, “Üstelik vücudun bir tür uyarı sinyali olan bu ağrıyı tanımak bazen hayat kurtarır’’ dedi.

Estetik Kimin Alanı Tartışması !

Estetik operasyonlara ilgi her geçen gün artarken, estetik ameliyatlardaki ‘alan ihlali’ tartışması da sürüyor. Plastik Cerrahlar, “Biz buz işin sahibiyiz” diyor.