Google Chrome’a bir talip daha çıktı!

Perplexity, Google Chrome’a Talip Olabilir

ABD Adalet Bakanlığı’nın Google’a karşı yürüttüğü tekel davası yeni bir evreye giriyor. Bu süreçte yapay zekalı arama motoru Perplexity, dikkat çeken bir açıklamayla gündeme geldi. Şirketin yöneticilerinden Dmitry Shevelenko, Google’ın Chrome tarayıcısını satmak zorunda kalması durumunda Perplexity’nin talip olabileceğini açıkladı.

Shevelenko, Google’ın Android işletim sistemi ve arama motorundaki baskın konumunun yapay zeka asistanlarını nasıl sınırladığını belirtirken, Perplexity’nin yaşadığı ticari engelleri detaylarıyla paylaştı. Ayrıca, Chrome’un kontrolünün Perplexity’ye geçmesi durumunda aynı hizmeti kaliteden ödün vermeden ve ücretsiz olarak sürdürebileceklerini vurguladı.

Perplexity, ABD’de çeşitli telefon üreticileri ve mobil operatörlerle işbirliği yapmayı hedefliyor fakat Google’ın sektördeki egemenliği nedeniyle görüşmelerin çoğunun başarısızlıkla sonuçlandığını kaydetti. Perplexity uygulamasının cihazlara ön yüklenmesi için yapılan görüşmeler, olası “Google yaptırımları” sebebiyle sonuca ulaşamadı.

TSMC, 1.4 nm Üretim Sürecini Duyurdu!

TSMC, yeni 1.4 nm üretim süreci için hazırlıklara başladı. Bu teknolojinin, performans tarafında fark yaratması bekleniyor.

Google’ın arama motorunu varsayılan hizmet olarak dayatan anlaşmalar, Perplexity gibi alternatif yapay zeka tabanlı platformların cihazlara entegre edilmesini engelliyor. Bu durum, sektörde rekabetin kısıtlanmasına ve kullanıcıların sınırlı hizmet almasına neden oluyor.

Google Chrome’un satışı henüz spekülatif olsa da, yaşanan gelişmeler teknoloji dünyasında önemli yapısal değişikliklerin habercisi olarak yorumlanıyor. Peki sizce Google Chrome tarayıcısı satılmalı mı? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından paylaşmayı unutmayın.

Related Posts

Kepez’den çocuklara bilim dolu tatil

Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, yaz döneminde çocuklara bilimle dolu bir tatil fırsatı sunan Antalya Bilim Merkezi’ni ziyaret etti. Tematik Bilim Kampı kapsamında devam eden atölye çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Kocagöz, “Kepez bilimle …

Güneş Sistemi’ne giren gizemli bir cisim keşfedildi!

Güneş Sistemi’nde şu sıralar son derece ilginç bir misafirimiz var. Uzmanların gözlemlerine göre yıldızlararası uzaydan gelmiş olabileceğini düşünülen bu gizemli cismin araştırılması için yoğun bir mesai harcanıyor. Eğer tahminler doğru çıkarsa, bu cisim tarihte tespit edilen ve sistemimize giren üçüncü yıldızlararası ziyaretçi olacak.

OpenAI’ın yapay zeka cihazı davalık oldu

Yapay zekâ devi OpenAI ile iPod ve iPhone gibi ürünlerin efsanevi tasarımcısı Jony Ive’ın donanım girişimi io, geliştirdikleri yeni cihaz nedeniyle bir ticari marka davasının tarafı oldu. Google destekli bir başka donanım girişimi olan iyO, OpenAI ve io’yu marka ihlaliyle suçlayarak mahkemeye başvurdu. Davaya dair sunulan belgeler, OpenAI’ın planladığı ilk donanım ürünüyle ilgili bugüne kadar gün yüzüne çıkmamış detayları ortaya koydu.

Samsung, Apple’ın yolundan gidiyor

Samsung, 2026 yılından itibaren bazı özellikleri ücretli olarak sunmaya başlayacak. Bunun başında belirli sağlık verileri ve özellikleri var.

Threads spoiler metin özelliğini test ediyor

Meta’nın yükselişteki mikroblog platformu Threads, kullanıcıların uzun süredir beklediği bir özelliği test sürecine aldı: spoiler metin. Meta CEO’su Mark Zuckerberg’in kişisel hesabından yaptığı duyuruyla birlikte, içeriklerin belirli kısımlarını …

Hobbit dişlerindeki çukurlar insanlık tarihine ışık tutabilir

Bilim insanları, bazı eski insan türlerinin diş minesinde görülen ilginç çukur kümelerinin, aslında genetik bir özellik olabileceğini keşfetti. Bu çukurlar, insan soy ağacındaki gizli bağlantıları ortaya çıkarabilir.