Dünyaya çarpma ihtimali olan asteroid, izlenebilecek

ESA’nın internet sitesinden yapılan açıklamada, daha önce yüzde 1,33 olarak belirtilen 2024 YR4 asteroidinin dünyaya çarpma ihtimalinin, 2032 için yaklaşık yüzde 2 olarak güncellendiği belirtildi.

2024 YR4’ün dünyaya çarpma ihtimalinin giderek artacağı ancak sonradan da azalacağı kaydedilen açıklamada, asteroid hakkında daha çok bilgiye sahip olunması için JWST’nin kullanılacağı ifade edildi.

Açıklamada, gözlemlerin, ilk olarak asteroidin en izlenebilir halde olacağı martın başında yapılacağı aktarılarak, ikinci gözlem faaliyetlerinin mayısta yürütüleceği bilgisi paylaşıldı.

Asteroidin 2028’de tekrar gözlemlenebilir duruma geleceği belirtilen açıklamada, gök bilimcilerinin bu gözlemler sayesinde asteroidin büyüklüğü hakkında daha net bilgiler edinebileceği kaydedildi.

Söz konusu gök cismi, ilk olarak 27 Aralık 2024’te Şili’deki Rio Hurtado teleskobu tarafından tespit edilirken, boyutlarının 40 ila 100 metre genişliğinde olduğu tahmin ediliyor.

Öte yandan gök bilimciler, 2024 YR4’ün büyük ölçekte yıkıma yol açmayacağı ancak çarpması halinde yalnızca 50 kilometrelik bir alanda hasar bırakabileceğini öngörüyor.

Gök cisminin çarpabileceği yerler arasında ise Pasifik’in doğusu, Güney Amerika’nın kuzeyi, Afrika ve Güney Asya gösteriliyor.

Uluslararası uzay ajansları, 2024 YR4’ün izlenmeye devam edileceğini ve çarpma ihtimaline karşı ise asteroidin yönünün değiştirilmeye çalışılacağını kaydediyor.

Related Posts

Bu kan grubu dünyada sadece bir kişide var: İşte o kan grubunu ortaya çıkaran gizem

Fransız bilim insanları, sıradan bir kan testi sırasında dünyanın en yeni ve en nadir kan grubunu keşfetti. “Gwada-negatif” adı verilen bu yeni kan grubu, Guadeloupe’dan bir kadında bulundu ve dünyada bilinen tek taşıyıcısı şu anda bu kadın.

Türk akademisyenden büyük başarı! Arılardan ilham aldı NATO’dan ödülü kaptı

AKSARAY / METİN KURT Dünyanın dört bir yanından 80’e yakın firmanın katıldığı ve savunma-güvenlik alanlarında çığır açan yenilikçi projelerin değerlendirildiği “NATO Innovation Hackathon 2025” yarışması kapsamında STRIKE isimli İHA modülü …

Kepez’den çocuklara bilim dolu tatil

Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, yaz döneminde çocuklara bilimle dolu bir tatil fırsatı sunan Antalya Bilim Merkezi’ni ziyaret etti. Tematik Bilim Kampı kapsamında devam eden atölye çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Kocagöz, “Kepez bilimle …

Güneş Sistemi’ne giren gizemli bir cisim keşfedildi!

Güneş Sistemi’nde şu sıralar son derece ilginç bir misafirimiz var. Uzmanların gözlemlerine göre yıldızlararası uzaydan gelmiş olabileceğini düşünülen bu gizemli cismin araştırılması için yoğun bir mesai harcanıyor. Eğer tahminler doğru çıkarsa, bu cisim tarihte tespit edilen ve sistemimize giren üçüncü yıldızlararası ziyaretçi olacak.

OpenAI’ın yapay zeka cihazı davalık oldu

Yapay zekâ devi OpenAI ile iPod ve iPhone gibi ürünlerin efsanevi tasarımcısı Jony Ive’ın donanım girişimi io, geliştirdikleri yeni cihaz nedeniyle bir ticari marka davasının tarafı oldu. Google destekli bir başka donanım girişimi olan iyO, OpenAI ve io’yu marka ihlaliyle suçlayarak mahkemeye başvurdu. Davaya dair sunulan belgeler, OpenAI’ın planladığı ilk donanım ürünüyle ilgili bugüne kadar gün yüzüne çıkmamış detayları ortaya koydu.

Samsung, Apple’ın yolundan gidiyor

Samsung, 2026 yılından itibaren bazı özellikleri ücretli olarak sunmaya başlayacak. Bunun başında belirli sağlık verileri ve özellikleri var.