Deprem bölgesinde sınav motivasyonu

Türk Telekom’un teknoloji desteği sağladığı Kızılay 100.Yıl Kütüphaneleri’nde lise ve üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilere, sınav öncesi motivasyon desteği verildi. Yarın gerçekleştirilecek Liselere Giriş Sınavı (LGS) ve 8-9 Haziran’daki Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) öncesinde Gaziantep, Hatay ve Kahramanmaraş’ta motivasyon eğitimleri düzenlendi. 100. Yıl Kütüphaneleri’nde yer alan sınıflarda, ortaokul ve lise öğrencileri Sebit’in ders anlatım videoları, deneme sınavları ve çözümlü soruları ile LGS ve YKS’ye hazırlanabiliyor. 

Teknoloji desteği

Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, “Kızılay ile gerçekleştirdiğimiz iş birliğiyle deprem bölgesindeki 100. Yıl Kütüphaneleri’ndeki sınıflara fiber altyapı ve teknoloji desteğimizin yanında, eğitim alanında öncü çalışmalar gerçekleştiren iştirakimiz Sebit’in çözümlerini sunuyoruz. Bölgede, lise ve üniversite sınavlarına hazırlanan öğrenciler, Sebit’in dijital ve basılı eğitim çözümleri ile sınavlarına hazırlıklarını sürdürebiliyor, konu tekrarı yapabiliyor ve ilgili konulara yönelik test çözebiliyorlar” dedi.

34 bin öğrenci

YKS ve LGS sınavına hazırlanan öğrenciler, motivasyon eğitimleri kapsamında uzman eğitmenler ile bir araya geldi. Gerçekleşen motivasyon eğitimleri kapsamında; “Sınav Kaygısı ve Baş Etme Yöntemleri”, “Sınav Stratejileri”, “Sınava 1 Hafta Kala Neler Yapılmalı?”, “Stres Yönetimi, “Sosyal ve Duygusal Beceriler” gibi başlıklar ele alındı. Eğitimlere sınava girecek olan öğrencilerin yanı sıra veliler de katılırken, sınav sürecinde çocuklarına nasıl destek olabilecekleri ile ilgili tavsiyeleri uzmanlardan dinledi. İlk adımı Hatay’da atılan ve ardından Kahramanmaraş, Adıyaman, Osmaniye, Malatya ve Gaziantep’te kurulan 100. Yıl Kütüphaneleri’nden yaklaşık 34 bin öğrenci yararlanırken, kütüphane sayısının yıl sonunda 20’ye ulaşması hedefleniyor.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x