Bakan Uraloğlu: Çocuklarımızı dijital dünyanın risklerinden koruyacağız

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı ile ByteDance/TikTok Yetkilisi Arasında Sosyal Medya Güvenliği Görüşmesi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, ByteDance/TikTok Devletlerle İlişkiler ve Kamu Politikaları Türkiye ve Levant Bölge Başkanı Fatih Kafadar’ı kabul etti. Bakan Uraloğlu ve Kafadar, sosyal medya alanında yürütülen önemli çalışmaları ele aldı. Uraloğlu, platformların gençlerin dijital dünyadaki güvenliğini sağlamak amacıyla üzerine düşen sorumlulukları ve iş birliği alanlarını detaylı bir şekilde değerlendirdiklerini belirtti.

Çocukların ve Gençlerin Dijital Güvenliği Öncelikli Konu

Uraloğlu, dijital dünya ve sosyal medya kullanımının hem fırsatları hem de riskleri beraberinde getirdiğini vurgulayarak, gençlerin en çok maruz kaldığı riskler arasında siber zorbalık, çevrimiçi taciz ve uygunsuz içeriklerin bulunduğunu aktardı. Bu noktada, hükümet olarak çocukların ve gençlerin dijital mecralarda güvenliğinin sağlanmasının önemli bir öncelikleri olduğunu dile getiren Uraloğlu, bilinçli dijital vatandaşlar olarak yetişmeleri için çalışmaların kararlılıkla sürdürüldüğünü belirtti.

Dijital Platformların Sorumlulukları Artırılacak

Bakan Uraloğlu, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile yaptıkları görüşmede özellikle 16 yaş altındaki gençlerin sosyal medya kullanımıyla ilgili düzenlemeler üzerinde detaylı tartışmaların yapıldığını hatırlattı. Uraloğlu, sosyal medya kullanımında yaş sınırları konusunda kademeli bir düzenleme üzerinde çalıştıklarını belirterek, “13 yaşına kadar olan çocuklar için ayrı, 13-16 yaş grubu için ayrı düzenlemeler planlıyoruz. Bu çalışmalarla zararlı içeriklere karşı daha etkin denetim mekanizmaları oluşturmayı ve dijital platformların sorumluluklarını artırmayı hedefliyoruz.” açıklamasında bulundu.

Related Posts

Demirtaş: Al komünisti vur faşiste…

Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı dikkat çeken açıklamalarla sosyalist ve komünist ekonomik anlayışı hedef aldı. Paylaşımında, bu ideolojilerin günümüz teknolojik ve ekonomik gerçekleriyle uyuşmadığını …

Ortalama gelir 537 bin 337 lira oldu: Listeyi gören hak verdi

Türkiye’de milyonlar bir süredir çift haneli enflasyonun etkisi altında yaşamlarını sürdürmeye uğraşıyor. 4 kişilik bir ailenin açlık sınırının asgari ücretin üzerinde olduğu ekonomi koşulları milyonlar için sürdürülemez hale gelmiş durumda. Ancak …

Bakan Şimşek, Londra’da: Türk lirasındaki oynaklık ciddi biçimde azaldı, Türkiye’nin büyüme potansiyeli yüksek

Şimşek, yatırımcı görüşmelerinde Türkiye’nin dezenflasyon sürecine ve büyüme potansiyeline dikkat çekti

Yeni açıklanan enflasyon verileri şaşırttı: Mısır ekonomisinde toparlanma sinyali

Mısır İstatistik Kurumu’nun verilerine göre, ülkenin yıllık kentsel enflasyonu Haziran 2025’te yüzde 14.9 olarak ölçüldü. Mayıs ayında bu oran yüzde 16.8 seviyesindeydi. Ekonomistlerin tahmini ise yüzde 16.2 düzeyindeydi. Bu sonuçla birlikte ülkede …

Maden suları için toplatma kararı

Almanya genelinde GUT&GÜNSTIG, GOOD&CHEAP ve Naturalis gibi ünlü markalara ait maden suşarı için toplatma kararı çıktı. Söz konusu markalara ait ürünlerin belirli partilerinde analizler yapıldı. Sonuçta bakteriyel kontaminasyon şüphesi ortaya çıktı …

Mazot zammına tepki gösteren çiftçi: “Kendileri lüks içinde yaşıyor, vatandaş da işte böyle eziliyor”

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde, mazota gelen 1 lira 15 kuruş zamma vatandaşlar tepki gösterdi. Çiftçilik yapan bir vatandaş, “Çiftçi bitti, köylü bitti, esnaf, herkes bitti. Mazot ucuz olmazsa hayat düzelmez ki. Her şey mazottan geliyor iğne ipliğe her şeye zam. Kendileri lüks içinde yaşıyor, vatandaş da işte böyle eziliyor” diye konuştu.